Cheag Praf

Cheagurile praf sunt de doua feluri: cheag microbian si chimozina.

Cheagurile de natura microbiana se recomanda pentru branza moale, proaspata si pentru telemeaua cu inglobare.

Unul dintre aceste cheaguri este Microlase, cu putere de coagulare de 2200 IMCU/g si de 3000 IMCU/g. Acest coagulant este disponibil la cutie de 250 g.

Milase, cu putere medie de coagulare de 2200 IMCU/g, reprezinta un alt cheag de calitate. Acesta este ambalat in cutii de 500 g.

Fromase, cu putere de coagulare de 2200 IMCU/g si 3000 IMCU/g, este un cheag de origine microbiana, obtinut din Rhizomucor miehei. 

Pentru inchegarea a 100 l de lapte este necesara adaugarea a 2 g de cheag, care se dizolva in 200 ml apa rece, fara clor. Solutia se lasa in repaus 20 de minute, dupa care se adauga in cei 100 l lapte incalzit la 35° C . Acestea sunt disponibile la cutii de 500 g.

Cheagurile care contin chimozina se recomanda pentru telemea clasica, cascaval, mozzarella si pentru branzeturi continental.
 

Cheagul Ideal, cu putere de coagulare de 1800 IMCU/g, ofera un randament foarte bun in productie. 

Pentru inchegarea a 100 l de lapte este necesar 1-1,5 g de cheag.

Cheagul Maxiren, cu putere medie de coagulare de 1800 IMCU/g, este un produs de inalta puritate, care indeplineste toate cerintele vegetariene. 

Pentru a inchega 100 l de lapte este suficient sa adaugati 1-1,5 g de cheag in laptele incalzit la 35° C.

Maxiren 1800 IMCU/g este disponibil la cutie de 500 g.

Chy-Max  Extra 2235 contine chimozina pura, de tip bovin.

In prezet, majoritatea branzeturilor sunt obtinute cu ajutorul chimozinei.

Chy-Max  Extra aduce multe beneficii: creste randamentul, coagulul este dens, creste aroma si textura branzei etc.

Pentru inchegarea a 100 l de lapte se foloseste 1-1,5 g de cheag. Acest produs este ambalat in cutie de 500 g.

Cheagul praf, disponibil la plicuri, este ideal pentru uz casnic.

Sunt 3 tipuri de plicuri de cheag:
- pentru 50 l lapte;
- pentru 100 l lapte;
- pentru 200 l lapte.

Continutul unui plic se dizolva in 250 ml apa sau zer.

In cazul cheagului pentru 50 l de lapte, se folosesc 50 ml de solutie pentru 10 l de lapte cald, iar in cazul celorlalte coagulante (pentru 100 l si 200 l de lapte) sunt necesari 25 ml de solutie pentru aceeasi cantitate de lapte cald.

Plicurile sunt disponibile la set de 10 buc si la bax de 100 buc.


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!